La història del festival european ballon festival

European Balloon Festival és la concentració de globus aerostàtics més important d’Espanya i del sud d’Europa, i se celebra a Igualada, província de Barcelona, cada any durant el mes de Juliol des de la seva creació l’any 1997.

El festival té lloc durant la primera quinzena de juliol a Igualada i reuneix durant quatre dies (de dijous a diumenge) més d’una cinquantena de globus aerostàtics amb els seus equips, procedents d’arreu del món, i més de 25.000 visitants.

L’European Balloon Festival és una concentració, una competició, un festival de globus aerostàtics, que reuneix l’aspecte lúdic del vol, la bellesa d’aquest esport i la competició. Durant els quatre dies del festival, el visitant pot gaudir de l’espectacle de veure volar més de 50 globus, participar de les diferents activitats programades o bé enlairar-se en un globus, a la vegada que els equips participants duen a terme diferents proves d’exhibició i de competició.

Els vols es realitzen a primera hora del matí i a última hora de la tarda, ja que és quan les condicions atmosfèriques són millors per volar en globus.